TENISKI KLUB FUTUR | KAMPOVI ZA DJECU
16725
page-template-default,page,page-id-16725,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

KAMPOVI ZA DJECU

Teniski kampovi su razvijeni kako bi osigurali priliku članovima kluba, njihovim prijateljima i svim ostalim zainteresiranima da postanu bolji tenisači uz zabavu i pozitivnu atmosferu.

Organizatorima i trenerima najvažniji je cilj omogućiti svakom polazniku dugoročnu izgradnju kvalitetne igre. Upravo su teniski kampovi idealno mjesto za ubrzani razvoj kompletnog znanja o tenisu, a također i poboljšanju kondicijske spreme.

TK FUTUR ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji tenis kampova za djecu, na atraktivnim lokacijama smještaja, terena i plaža koji su prilagođeni djeci, te pružaju sigurnost i zadovoljstvo svakom polazniku.

Smještaj za polaznike ljetnog kampa (od 16.06. do 20.06.2018.) osiguran je u hotelu LEKAVSKI*** u Zatonu kraj Zadra.

Više informacija o ljetnom kampu za 2017.g. možete naći u tekstu na našoj početnoj stranici!!

Kratak opis organizacije kampa:

 a) Načini rada na terenu
 • Trening u grupi do četiri igrača
 • Trajanje treninga; 90 min. ujutro i 60 min. poslijepodne (za napredne 90+120 min dnevno)
 • Grupe su prilagođene stupnju znanja tenisa
 • Besplatno korištenje slobodnih terena za organizirane mečeve ili sparing
 • Završni turnir po jakosnim grupama

 

b) Kondicijski trening

Prilagođen je trenutačnom stupnju kondicijske spreme svakog polaznika.

Radi se najčešće u jakosnim grupama, a naglasak je na općoj (bazičnoj) fizičkoj spremi u vidu jogginga kroz park šumu ili uz more, osnovnih vježbi zagrijavanja prije treninga, specifičnih motoričkih drilova i razvoju koordinacije kroz druge sportove (košarka, odbojka ,nogomet, vaterpolo, rukomet)

Za naprednije grupe programira se poseban kondicijski trening koji je povezan sa radom na teniskom terenu i pripremi za završni turnir kampa.

 

c) Video analize

Vrlo korisna korektivna metoda koja se odrađuje već drugi dan kampa. Na taj način se odmah prepoznaju nedostaci i greške u tehnici. Video analiza se koristi za sve polaznike bez obzira na dob i stupanj znanja tenisa.

 

d) Individualni treninzi

Za one koji žele pojačani program rada omogućuje se individualni rad sa trenerom.

e) Organizirani mečevi

Treneri u dogovoru sa igračima organiziraju singl i dubl mečeve ovisno o rejtingu znanja i dobi. U dubl mečevima često sudjeluju i treneri.

Za polaznika koji posebno želi raditi na taktici igranja meča radi se na planu igre i pomaže se savjetima za vrijeme sparinga.

 

Cilj nam je da svaki polaznik kampa kroz treniranje, napredovanje u igri i samostalno igranje tenisa na prekrasnim terenima uz samo more, te uz primjerene kondicijske treninge i večernje programe poveže trening sa organiziranim društveno-zabavnim aktivnostima.

 

Svaki polaznik kampa ima zadatak:
 • Udariti „ tonu“ loptica, naporno trenirati, upoznati nove prijatelje…
 • Završiti kamp s novim oduševljenjem za tenis i većim samopouzdanjem na terenu.
 • Sudjelovati na završnom tenis turniru , natjecati se u ostalim sportovima i igrama ; nogomet, odbojka, pikado, vježbe spretnosti, povlačenje konopa, plivanje, košarka, igre…
 • Kupati se i opuštati nakon treninga u bazenu ili moru, sunčati se, disati punim plućima morski zrak, ići na izlete…
f) Vrijeme i mjesto održavanja

Kampovi se najčešće organiziraju za vrijeme uskršnjih praznika ili neposredno nakon završetka školske godine u trajanju od pet do sedam dana.

Smještaj je osiguran u hotelima srednje i visoke kategorije (*** i ****) u kojima su dostupni  slobodni kapaciteti naših partnera iz turističkih agencija. Smještaji su ujedno prilagođeni odmoru za djecu (plaže, promet, prehrana, blizina teniskih terena, ambulanta, dodatni sportski sadržaji, priroda…).
Na sedmodnevnim kampovima jedan dan je predviđen za odmor na organiziranom grupnom izletu. To su najčešće izleti na neku od atraktivnih lokacija u blizini hotela ili izleti brodom.

g) Sigurnost i nadzor

Naši treneri i prateće osoblje (tete, kondicijski treneri,..) koji će raditi na teniskim terenima i ostalim športskim objektima koriste isti hotel kao i polaznici.

Nakon završenih treninga na teniskom terenu organiziraju se dodatne aktivnosti u vidu kondicijskog treninga, provođenja ostalih sportskih aktivnosti (košarka, nogomet, odbojka, plivanje, kupanje…) ili zabavnih večernjih programa. Na taj način polaznici su pod stalnim nadzorom.

Alkohol i duhan su strogo zabranjeni i rezultiraju neposrednim otpuštanjem iz kampa.

Svi polaznici imaju opće osiguranje od ozljede, putničko i dodatno hotelsko osiguranje.
Ako polaznik ne želi koristiti noćenje u hotelu, ali i dalje želi trenirati u kampu nudimo dodatnu mogućnost u vidu plaćanja kotizacije za dnevne aktivnosti. Kamp- kotizacija uključuje teniske treninge, turnire, nagrade i večernje programe a moguće je sa hotelom dogovoriti ručak ili večeru.

h) Realizacija, prijava i cijena

Sve obavijesti o kampu članovi kluba će dobiti na vrijeme od svojih trenera.

Ostali zainteresirani polaznici (prijatelji, igrači iz drugih klubova, početnici) mogu pratiti obavijesti na našoj stranici i direktno se prijaviti putem on-line prijavnice ili na e-mail:   futurtennis@gmail.com , info@tenis-lav.hr .

Nakon prijave možete dobiti sve potrebne informacije vezane uz polazak, nivo teniskog znanja polaznika, program kampa i treninga, načine plaćanja smještaja preko turističke agencije.

i) Suradnja sa drugim tenis klubovima

Kroz višegodišnje provođenje teniskih kampova i priprema uvijek nam je bio cilj organizirati zajedničke polaske sa igračima drugih klubova i njihovim trenerima.

Prednosti takve suradnje su višestruke:
 • Treniranje u grupama do četiri polaznika iz različitih klubova a istih nivoa teniskog znanja
 • Organiziranje se momčadskih pripremnih mečeva protiv „suparničkog“ kluba, liga –sistem (motivacijski veoma korisno)
 • Završni turnir kampa – više kategorija, veća konkurencija
 • Ostale sportske aktivnosti su napetije ako ima više sudionika iz različitih klubova
 • Nova prijateljstva i športska suradnja između klubova nakon kampa
 • Veći broj polaznika rezultira nižim cijene troškova organizacije i smještaja

Voditelji teniskih škola drugih klubova mogu nas kontaktirati ili javiti se ovlaštenoj turističkoj agenciji oko uvjeta i organizacije.

Pozivamo također i klubove koji nisu iz Hrvatske da nam se jave!

Privatni tenis centri koji nemaju mogućnost samostalnog organiziranja kampa, a imaju članove koji žele sudjelovati, mogu se također javiti tajništvu kluba ili na kontakt e-mail. Moguće je dogovoriti više opcija suradnje, uključujući i rad sa našim trenerskim timom.

 

Dio slika sa naših kampova mogu se vidjeti u galeriji.