fbpx

TENIS ZA DJECU 8-18G.

Iako je teniska igraonica odličan preduvjet za ozbiljnije bavljenje tenisom i specijalizaciju koja počinje između 7. i 9. godine, za početak treniranja ovog sporta nikad nije kasno. Nažalost, svakog dana imamo se priliku uvjeriti kuda vodi nebriga o kvalitetnom i osmišljenom provođenju slobodnog vremena djece i mladih. Zbog toga je naš klub u suradnji sa ZTS-om ( gradskim teniskim savezom ) provodi  programe kroz koje se djeca bez obzira na dob i vrijeme provedeno na treningu mogu zadržati u sportu uz kvalitetno druženje, prilagođene pred-natjecateljske turnire i izlete. Na taj način tenis kao nenasilan sport postaje važna protuteža brojnim medijima kojima su današnja djeca sve više okružena.

 

Riječ je o programu PLAY AND STAY koji je osmišljen od strane ITF-a (međunarodno tenisko udruženje), a glavni cilj je upoznavanje što većeg broja djece i roditelja sa novim progresivnim sistemom rada. Glavno obilježje treninga je razvijanje natjecateljskog duha kod djece i to od prvog dana treninga. Takav način  pomaže djeci da zavole igru i potiče ih na daljnje bavljenje ovim sportom.

 

Rekviziti- sportska pomagala (reketi, loptice, markeri, mreže, teren) koji se koriste na ovakvim treninzima propisani su pravilnikom i prilagođeni ovisno o uzrastu ili stupnju znanja polaznika, što igru čini lakšom i prihvatljivijom.

 

Svaki polaznik nakon završenog uvodnog programa može nastaviti trenirati kao član kluba i sudjelovati na ostalim događanjima u organizaciji TK Futur

 

  1. teniski kampovi
  2. turniri za djecu po jakosnim kategorijama- „LAVIĆI“
  3. kondicijski treninzi
  4. izleti (skijanja,posjete ATP turnira…)
  5. međuklupska natjecanja i lige

 

Više o rekreativnom ili natjecateljskom načinu treninga  možete naći u linkovima rekreativni tenis i natjecateljski tenis. Također, određene prednosti tenisa kao prvog sporta možete pročitati u teniskoj radionici.