TENISKI KLUB FUTUR | TENIS ZA PREDŠKOLSKU DJECU
16719
page-template-default,page,page-id-16719,page-child,parent-pageid-16642,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

TENIS ZA PREDŠKOLSKU DJECU

Program obuke tenisa za djecu predškolske dobi od 4 do 7 g u organizaciji Teniskog kluba Futur je odobren od ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cilj organiziranja sportske igraonice za najmlađe je prije svega višestrani razvoj različitih tjelesnih sposobnosti kroz igru i zabavu a tek onda postepeno učenje igranja tenisa.

Naši treneri su odlično informirani kako o svim tjelesnim, emocionalnim i kognitivnim promjenama kroz koje djeca prolaze tijekom razvojnih stupnjeva tako i sa strukturom treninga koja najbolje odgovara svakom stupnju.

Treninzi se rade u grupama od 4-8 polaznika sa dva trenera ili tri trenera dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta.

Rekviziti (loptice, reketi, mreže) su prilagođeni uzrastu djeteta.

Vježbe na treningu su prilagođene prema programima ITF-Play and stay i PTR-Kids tennis.

Teniska početnica za djecu  4-7 g. je učinkovit način upoznavanja polaznika sa tenisom kao sportom kroz zabavu i igru. Polaznici savladavaju prve korake teniske tehnike koristeći dodatnu opremu (male rekete, mekane i spužvaste loptice, niske mreže, te ostala pomagala).

Tenis je i igra a sa ovakvim načinom prezentiranja tenisa polaznici brzo uče igrati tenis i uživaju u igri.

Ovaj program je i  idealan način za stvaranje baze za općeniti sportski razvoj.

Nakon završenog tečaja moguće je uključivanje nadarenijih polaznika u pred-natjecateljske i natjecateljske programe

Osim teniskog dijela treninga djeca se ohrabruju i na ostale sportske aktivnosti koje su primjenjive teniskom terenu za vrijeme treninga ;nogomet, rukomet, odbojka, atletika, gimnastika i sl.

Više o play and stay načinu rada sa djecom uz objašnjenje R.Federera možete vidjeti na službenim stranicama : www.tennisplayandstay.com

http://www.youtube.com/watch?v=57Wy1rT41iY=    Na ovom linku možete pogledati Play and stay video-clip